Warning: A non-numeric value encountered in /home2/wpsource/domains/arshad20.ir/public_html/wp-includes/media.php on line 648 Warning: A non-numeric value encountered in /home2/wpsource/domains/arshad20.ir/public_html/wp-includes/media.php on line 648

مقارنه ی التهامی و خاقانی در سوگ فرزند

دسته بندی ادبیات و زبان فارسی
فرمت فایل doc
حجم فایل ۷۶ کیلو بایت
تعداد صفحات ۲۶
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

دانلود مقاله ترجمه شده رشته ادبیات

مقارنه ی التهامی و خاقانی در سوگ فرزند

عنوان انگلیسی:

Comparison between Althamy and Khaqani in terms of grieving for a lost child

چکیده

ادبیات تطبیقی دانشی ارزشمند است که آفاق تازه ای را برای تحقیق و پژوهش در عرصه ی ادبیات پژوهشگران گشوده است، و در آن ارج و ارزش آثار ادبی متشابه، عناصر، سبک ها، دوره ها، تأثیر و تأثر ادیبان در دو یا چند زبان و فرهنگ مختلف بررسی می شود.

این مقاله که یک پژوهش تطبیقی است، در صدد آن است که به صورت اجمال، به مقارنه ی دو قصیده ی پر شهرت و آوازه، از دو شاعر بزرگ ادبیات غنی عربی و فارسی بپردازد. این دو قصیده یکی رائیه ی ابوالحسن تهامی و دیگری رائیه ی خاقانی شروانی است که این دو شاعر آن را سوگ فرزند سروده اند مقاله با شرح حال مختصری از احوال و اوضاع شخصی و اجتماعی دو شاعر، آن ها را معرفی می نماید و تحلیلی تطبیقی بر دو قصیده ارائه می دهد، سپس به مقایسه ی قصیده ها در معنا و مفهوم و شکل و اسلوب می پردازد و سعی بر آن دارد که به صورت فنی اشتراکات بلاغی و لغوی آن دو را بیان دارد.

کلمات کلیدی :

سوگ فرزند

ابوالحسن تهامی

خاقانی شروانی

نقد و تحلیل تطبیقی

قسمتی از مقدمه

ادبیات تطبیقی، پژوهش در موارد تلاقی و برخورد ادبیات در زبان های مختلف و یافتن پیوندهای پیچیده و متعدد پدیده های ادبی در اعصار گذشته یا عصر حاضر خواهد بود. در این کوشش، به ارائه ی نقش های پدید آورنده ی وجوه مشترک تأثیر و تأثر دو یا چند اثر ادبی هم از لحاظ اصول فنی و هم از جنبه ی مکاتب مختلف ادبی یا جریان های فکری، توجه می شود. (فصلنامه ی ادبیات تطبیقی، بهار۱۳۸۶ ه .ق ص،۱۳ ، مقاله ای با عنوان: ادبیات تطبیقی، نوشته ی دکتر سید جعفر حمیدی).

قبل از ورود به موضوع تطبیق ادب دو شاعر و بیان تلاقی و اشتراکات و خصایص مشابه دو رائیه، با توجه به این که غرض شعری هر دو قصیده مرثیه می باشد، شایسته می نماید که تعریفی درخور از رثاء یا مرثیه تقدیم شود: مرثیه قصیده ای است در بیان حزن فراق همیشگی حاصل از مرگ عزیزی، هراس از وحشت فقدان او، و یا بیان صدمه ای است که ارکان وجود شاعر را به لرزه و ارتعاش در آورده است، بنابراین در این حادثه ی غمبار، انفعالی وجدانی شاعر را بر آن می دارد که غصّه و غم انباشته بر قلب خویش را با بیانی حزن آلود، در قالب ابیات ریزد تا لختی از اندوه جانش را بکاهد و از آن جا که« رغبت یا رهبت نمی تواند انگیزه ی سرایش مرثیه باشد»، (قدامّه بن جعفر،۱۹۴۸، ج۲، ص۱۲۴) دشوارترین و در حین حال صادقانه ترین قالب سرودن شعر می باشد و این انفعال یا تأثّر همراه می شود با تلخی حضور یادها و خاطرات شیرین گذشته که متوفّی در خلق آن نقش داشته است.

فهرست مطالب

چکیده

مقدمه

ابوالحسن علی بن محمد تَهَامی

خاقانی شروانی

رثاء در دیوان تهامی

رثاء در دیوان خاقانی

تحلیل تطبیقی دو قصیده

تطبیق دو رائیه از منظر لغات

تطبیق دو رائیه از منظر علم بیان

نتیجه

مصادر و مراجع

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

ادبیات و زبان فارسی

دیدگاه خود را بیان کنید