Warning: A non-numeric value encountered in /home2/wpsource/domains/arshad20.ir/public_html/wp-includes/media.php on line 648 Warning: A non-numeric value encountered in /home2/wpsource/domains/arshad20.ir/public_html/wp-includes/media.php on line 648

پاورپوینت و ارائه کامل ترانزیستور BJT

پاورپوینت

.

دانلود پاورپوینت و ارائه کامل ترانزیستور BJT

مقدمه

ترانزیستور یکی از مهمترین قطعات الکترونیکی می‌باشد. ترانزیستور یکی از ادوات حالت جامد است که از مواد نیمه رسانایی مانند سیلیسیم و ژرمانیم ساخته می‌شود. یک ترانزیستور در ساختار خود دارای پیوندهای نوع N و نوع P می‌باشد.ترانزیستورهای جدید به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند: ترانزیستورهای اتصال دوقطبی (BJT) و ترانزیستورهای اثر میدانی (FET). اعمال جریان در BJTها و ولتاژ در FETها بین ورودی وترمینال مشترک رسانایی بین خروجی و ترمینال مشترک را افزایش می‌دهد، از اینرو سبب کنترل جریان بین آنها می‌شود. مشخصات ترانزیستورها به نوع آن بستگی دارد.

لغت «ترانزیستور» به نوع اتصال نقطه‌ای آن اشاره دارد، اما انی سمبل قدیمی با سمبل‌هایی را کردند که اختلاف ساختار ترانزیستور دوقطبی را به صورت دقیقتر نشان می‌داد، اما این ایده خیلی زود رها شد.در مدارهای آنالوگ، ترانزیستورها در تقویت کننده‌ها استفاده می‌شوند، (تقویت کننده‌های جریان مستقیم، تقویت کننده‌های صدا، تقویت کننده‌های امواج رادیویی) و منابع تغذیه تنظیم شده خطی. همچنین از ترانزیستورها در مدارات دیجیتال بعنوان یک سوئیچ الکترونیکی استفاده می‌شود، اما به ندرت به صورت یک قطعه جدا، بلکه به صورت بهم پیوسته در مدارات مجتمع یکپارچه بکار می‌روند. مداراهای دیجیتال شامل گیت‌های منطقی، حافظه با دسترسی تصادفی (RAM)، میکروپروسسورها و پردازنده‌های سیگنال دیجیتال (DSPs) هستند.

ترانزیستور می‌تواند به عنوان سوییچ نیز کار کند. ترانزستور سه پایه دارد.

ساختمان ترانزیستور

BJT از اتصال سه لایه بلور نیمه هادی تشکیل می‌شود. لایه وسطی بیس(base)، و دو لایه جانبی، یکی امیتر(emitter) و دیگری کلکتور(collector) نام دارد. نوع بلور بیس، با نوع بلورهای امیتر و کلکتور متفاوت است.معمولاً میزان ناخالصی در امیتر بیشتر از دو لایه دیگر وهمچنین عرض لایه بیس کمتر و عرض لایه کلکتور بیشتر از لایه های دیگر است.دریک ترانزیستور دوقطبی، لایه امیتر یا گسیلنده بیشترین مقدار ناخالصی را دارد. که الکترونها از امیتر به سوی لایه کلکتور که ناخالصی کمتری دارد، گسیل داده می شود.

کلمات کلیدی:

ترانزیستور

ترانزیستور BJT

ترانزیستور دوقطبی

ترانزیستور پیوندی دوقطبی

فهرست

مقدمه

ساختار ترانزیستور BJT

یک ترانزیستور BJT از نوع npn از سه قطعه نیمه هادی متصل به هم تشکیل میشود: 

ساختار ترانزیستور BJT

یک ترانزیستور BJT از نوع pnp از سه قطعه نیمه هادی متصل به هم تشکیل میشود: 

طرز کار ترانزیستور npn درناحیه فعال

عبور جریان

جریان کلکتور

جریان بیس

جریان امیتر

مدل ترانزیستور در ناحیه فعال

علائم مداری

نمایش گرافیکی مشخصه ترانزیستور

رابطه جریان و ولتاژ کلکتور

رابطه جریان و ولتاژ VCE 

مدار معادل ترانزیستور در آرایش امیتر مشترک

نواحی کاری ترانزیستور

ترانزیستور در ناحیه قطع

ترانزیستور در ناحیه اشباع

اشباع ترانزیستور

ترانزیستور BJT بعنوان تقویت کننده

بایاس DCتقویت کننده امیتر مشترک

گین تقویت کننده

نمایش گرافیکی اعمال سیگنال کوچک

ترانزیستور BJT بعنوان سوئیچ

مثال ۱

مراحل آنالیز DCترانزیستور

مثال ۲

برای آنالیزDC مدار

ادامه مثال ۲

مثال ۳

 بیس-امیتر

مثال ۴

ادامه مثال ۴ : معادل تونن

مثال ۵

شباهتهای BJT و CMOS 

خرید

برق، الکترونیک، مخابرات

دیدگاه خود را بیان کنید